Кадър: БНТНищо лошо няма държавният бюджет за 2020 г. да е още

...
Кадър: БНТНищо лошо няма държавният бюджет за 2020 г. да е още
Коментари Харесай

Димитър Главчев за Бюджет 2020: Повече от същото е по-добре, отколкото различно, но по-малко

Кадър: Българска национална телевизия

Нищо неприятно няма държавният бюджет за 2020 г. да е още от същото, тъй като досегашните бюджети осигуряваха развиване и по-добро бъдеще. Целта му е въз основата на стабилността и битка с корупцията, да се обезпечават повече приходи в бюджета, които да се насочват по политиките на кабинета. Това сподели някогашният ръководител на Народно събрание и член на бюджетната комисия Димитър Главчев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той напомни, че главният приоритет на ръководещите е образованието, по тази причина и 360 милиона повече се насочват там. Предвидено е 17% нарастване на заплатите на учителите, а на държавните чиновници – 10%, добави той.

„ Повече от същото е по-добре, в сравнение с друго, само че по-малко, както при ръководство на Българска социалистическа партия “, акцентира Главчев.

По думите му бюджетът е уравновесен с неутрално салдо. „ Заложили сме по-малък напредък. Взели сме поради и прогнозите за рецесии. Смятам, че може да не е задоволително, само че такива са действителните ни благоприятни условия. Съдейки по предишните избори това е разбираемо за българите “, съобщи някогашният ръководител на Народно събрание.

„ Всяка година бюджетът се изготвя от огромен брой специалисти от Министерство на финансите. Той е ориентиран към политиките, които са обещани от ръководещите “, напомни той.

Като образец за положителното ръководство на парите на данъкоплатците, Главчев даде следните образци: „ 6,5% ще бъдат нараснали всички пенсии от 2020 година В момента ние сме с най-ниската безработица, регистрирана в миналото - 4%. Насочили сме вниманието си към младежите. Важното е да осигурим такава работна среда, с цел да могат младите да остават в страната, а отпътувалите в чужбина да стартират да се завръщат “, уточни той.

Димитър Главчев даде рецептата за по-високи приходи: „ Правим всичко допустимо по посока приходите да се усилват. Привърженици сме на максимата, това да става след проявление на работа. Това, което се обезпечава като условия на трудещите се е добра база. Всички приходи са ниски, само че пътят е на база на повече работа те да се покачват.

А по отношение на забележката, че сме на последно равнище по приходи в Европейски Съюз, Главчев разясни, че въпреки всичко това е фамилията на богатите страни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР